Hoe eet ik een Dubbel Dekker?

Banketbakkerij Michel Limmen Purmerend

 

Het meest populaire gebakje is en blijft de Dubbel Dekker'! Maar wat is nu de beste manier om een Dubbel Dekker te eten? In een keer je tanden erin zetten? Kan, maar het gevaar is dat het grootste gedeelte van die heerlijke gele vulling er tussenuit piept. Hakken? Maar dan kan het zomaar zijn dat je van je tompouce een zooitje maakt. Als Dubbel Dekker experts hebben we een aantal manieren kunnen onderscheiden waarop je de Dubbel Dekker het beste kunt eten. En dit zijn de manieren om een Dubbel Dekker te eten.

 

Vork erin

Bij deze techniek moet je wel even de tijd nemen. Zet je vork recht op de bovenste glazuurlaag en ga voorzichtig door alle lagen heen tot je de bodem hebt doorgeprikt. Als je dit rustig doet, dan heb je in een hap alle lagen van de Dubbel Dekker op je vork. Dan kun je alle lagen van de Dubbel Dekker eten. Doe je het snel, dan is de kans groot dat de volgende hap niet zo netjes wordt.

 

Op z’n zij

Je kunt de Dubbel Dekker ook op z’n zij leggen. Zo blijven de lagen makkelijker op elkaar en kun je er met je vork gemakkelijk stukjes van af prikken.

 

Het dak eraf

De makkelijkste manier om de Dubbel Dekker te eten is simpelweg uit elkaar halen. Je begint met het opeten van de bovenste laag. Daarna kun je ervoor kiezen om de banketvulling los op te eten of samen met de onderkant.

 

Smeren maar

Wil je de heerlijke banketvulling op zowel de onder- als de bovenkant? Haal dan de bovenkant van de Dubbel dekker en verdeel de vulling over de onderste en de bovenste laag.

 

Boven is onder

Alle lagen in een keer, in een grote hap? Haal dan het dak eraf en leg hem ondersteboven neer. Zet de bovenste laag met de banketvulling op de omgekeerde onderste laag. Zo kun je een grote hap nemen zonder dat de vulling er tussenuit valt.

 

Eet smakelijk en geniet ervan!